Tagliatelle alla emiliana

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tagliatelle alla emiliana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poznati talijanski specijalitet tagliatelle alla emiliana.

Ne postoji baš puno recepata u kojima se grašak kombinira sa tjesteninom. Stoga biste mogli pomisliti da oni baš i ne čine najbolju kombinaciju... ali prevarili biste se! Ovo talijansko jelo je pravi mali specijalitet, obiluje nježnijim, "glatkim" okusima, no istovremeno je vrlo hranjivo i izdašno!

Tagliatelle alla emiliana - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poznati talijanski specijalitet tagliatelle alla emiliana. - tjestenina (tagliatelle), luk, maslac, kuhana šunka, slatko vrhnje, grašak, šećer, sol, bijeli papar, U tavi, na maslacu, dodamo luk i pirjamo dok ne postane staklast. Zatim ulijemo slatko vrhnje i sve zajedno kratko ukuhamo. ; Zatim umiješamo, na kockice narezanu, kuhanu šunku i grašak. Sve zajedno začinimo šećerom, solju i paprom te kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode. U vodu također, možemo dodati jedan krupno narezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja. ; Pred sam kraj kuhanja tjestenine, u umak prvo umiješamo svježe naribani parmezan pa tagliatelle i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi, na maslacu, dodamo luk i pirjamo dok ne postane staklast. Zatim ulijemo slatko vrhnje i sve zajedno kratko ukuhamo.
  2. Zatim umiješamo, na kockice narezanu, kuhanu šunku i grašak. Sve zajedno začinimo šećerom, solju i paprom te kuhamo na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode. U vodu također, možemo dodati jedan krupno narezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja.
  4. Pred sam kraj kuhanja tjestenine, u umak prvo umiješamo svježe naribani parmezan pa tagliatelle i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: