Teleći odresci u umaku od rajčice

  • 20 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleći odresci u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske u umaku od rajčice.

Umak od rajčica izvanredna je stvar – može poslužiti kao preljev za tjesteninu, nalazimo ga u pizzi, izvanredno se slaže s ribom, a naravno, neizostavan je i uz meso. Stoga svakako isprobajte kombinaciju tog svestranog umaka i telećih odrzaka. Za prste polizati!

Teleći odresci u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske u umaku od rajčice. - teleći odrezak ((debljine 4-5 mm)), sjeckana rajčica, češnjak, kapare, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega odreske nježno istučemo nazubljenom stranom bata za meso, začinimo solju i paprom, premažemo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dolje, stavimo pržiti na vruću tavu. Nakon 1-2 minute meso okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko. ; Gotove odreske izvadimo na stranu na toplo, a na masnoću od prženja dodamo još malo maslinovog ulja, protisnuti češnjak, kapare, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu. ; Sve zajedno dobro izmiješamo, začinimo solju i paprom i na laganoj vatri pirjamo 3-4 minute. ; Odreske složimo na tanjur, preko njih stavimo umak od rajčice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega odreske nježno istučemo nazubljenom stranom bata za meso, začinimo solju i paprom, premažemo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dolje, stavimo pržiti na vruću tavu. Nakon 1-2 minute meso okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.
  2. Gotove odreske izvadimo na stranu na toplo, a na masnoću od prženja dodamo još malo maslinovog ulja, protisnuti češnjak, kapare, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu.
  3. Sve zajedno dobro izmiješamo, začinimo solju i paprom i na laganoj vatri pirjamo 3-4 minute.
  4. Odreske složimo na tanjur, preko njih stavimo umak od rajčice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: