Teleći odrezak u povrtnoj košuljici

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleći odrezak u povrtnoj košuljici
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleći odrezak u povrtnoj košuljici.

Teleći smo odrezak odjenuli u košuljicu, da se ne prehladi, te smo ga u slast popapali, da se spasimo od gladi.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sve povrće očistimo, a krumpir i mrkvu ogulimo. Zatim krumpire, mrkvu i tikvicu naribamo na fini ribež.
  2. Naribano povrće ocijedimo, premjestimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, dodamo dva jaja, ulijemo mlijeko (pazeći da smjesa ne postane prerijetka), prosijemo brašno, i sve dobro izmiješamo.
  3. Teleće odreske stavimo na radnu plohu i začinimo ih solju i paprom. Svaki odrezak obložimo pripremljenom smjesom od povrća i stavimo ih na stranu.
  4. Tako pripremljene odreske stavimo u tavu, na vruće ulje, i pržimo ih dvije, tri minute. Kada su dobili lijepu zlatno žutu boju, okrenemo ih i pržimo još toliko.
  5. Potom odreske premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
  6. Gotove odreske stavimo na tanjure i uz njih poslužimo miješanu zelenu salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: