Tiramisu

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tiramisu
Saznajte kako pripremiti tiramisu u našem video receptu.

Tiramisu je osvježavajuća talijanska poslastica, a povjesničari gastronomije ne mogu se složiti potječe li iz Siene ili Trevisa. Ako ga nikada niste probali, onda probajte zamisliti da jedete vrlo laganu, slatku i osvježavajuću kremu, povrh piškota omekšanih jakom kavom i rumom.

Tiramisu - Saznajte kako pripremiti tiramisu u našem video receptu. - žumanjak, jaje, šećer u prahu, vanilin šećer, slatko vrhnje, sir mascarpone, limun (cijeđeni sok), učvrščivać za tučeno vrhnje, piškote, kava (crne), rum, kakao (u prahu), Žumanjke, jaje, šećer i vanilin šećer pomiješamo u zdjeli i istučemo pjenasto. ; Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag. ; Gotov šlag prvo pomiješamo sa smjesom od jaja i šećera i na kraju umiješamo sir mascarpone uz dodatak 1 žličice limunovog soka. Sve zajedno dobro izmiješamo. ; Kavu i rum pomiješamo pa u njih umačemo piškote i naizmjence slažemo red namočenih piškota pa red kreme. ; Na kraju završavamo sa kremom i cijeli kolač posipamo kakaom u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žumanjke, jaje, šećer i vanilin šećer pomiješamo u zdjeli i istučemo pjenasto.
  2. Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag.
  3. Gotov šlag prvo pomiješamo sa smjesom od jaja i šećera i na kraju umiješamo sir mascarpone uz dodatak 1 žličice limunovog soka. Sve zajedno dobro izmiješamo.
  4. Kavu i rum pomiješamo pa u njih umačemo piškote i naizmjence slažemo red namočenih piškota pa red kreme.
  5. Na kraju završavamo sa kremom i cijeli kolač posipamo kakaom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: