- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tirolske knedle sa slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tirolske knedle sa slaninom.
Iz Tirola nam mogu doletjeti grude od snijega, ali i ukusne grude koje se zovu tirolske „špek“ knedle. Ako ih stavimo u tanjur s goveđom juhicom okrijepiti će nas i zagrijati u ovim zimskim danima.
Tirolske knedle sa slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tirolske knedle sa slaninom. - žemlja ((stare dva dana)), mlijeko, maslac, luk, slanina, peršin (sjeckani), jaje, oštro brašno, goveđi temeljac, Žemlje narežemo na kockice, stavimo ih u zdjelu, posolimo ih, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanom i ostavimo de se moče. ; Za to vrijeme, u tavu, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice i pržimo dok luk na požuti. ; Zatim prženu slaninu i luk premjestimo u zdjelu s namočenim žemljama, dodamo sjeckani peršin, umućena jaja, promiješamo, te uz postupno dodavanje oštrog brašna rukama izmijesimo jednoličnu smjesu. ; Zdjelu sa smjesom prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Potom vodom navlažimo dlanove i od smjese oblikujemo okruglice. ; Dobivene knedle stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, a kada isplivaju na površinu kuhamo ih još 2-3 minute. ; Kuhane knedle stavimo na tanjure, prelijemo goveđom juhom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- žemlja, 3 velike (stare dva dana)
- mlijeko, 250 ml
- maslac, 25 g
- luk, 1/2 glavice
- slanina, 150 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- jaja, 2
- oštro brašno, 60 g
- goveđi temeljac, 1 l
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Žemlje narežemo na kockice, stavimo ih u zdjelu, posolimo ih, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanom i ostavimo de se moče.
- Za to vrijeme, u tavu, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice i pržimo dok luk na požuti.
- Zatim prženu slaninu i luk premjestimo u zdjelu s namočenim žemljama, dodamo sjeckani peršin, umućena jaja, promiješamo, te uz postupno dodavanje oštrog brašna rukama izmijesimo jednoličnu smjesu.
- Zdjelu sa smjesom prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
- Potom vodom navlažimo dlanove i od smjese oblikujemo okruglice.
- Dobivene knedle stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, a kada isplivaju na površinu kuhamo ih još 2-3 minute.
- Kuhane knedle stavimo na tanjure, prelijemo goveđom juhom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |