Tjestenina „paccheri“ s umakom od svježeg lososa

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina „paccheri“ s umakom od svježeg lososa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu „paccheri“ s umakom od svježeg lososa.

Odlična ideja za ljubitelje tjestenina, a i za one koji će to tek postati. Umak obogaćen prepoznatljivim okusom lososa, daje posebnu „notu“ ovom ukusnom jelu.

Tjestenina „paccheri“ s umakom od svježeg lososa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu „paccheri“ s umakom od svježeg lososa. - tjestenina („paccheri“), file lososa (svježeg), pasirana rajčica, bijelo vino, kapare, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S fileta lososa odstranimo kožu i kosti, te ga narežemo na kockice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Zatim u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše, dodamo kockice lososa, te ih pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri, 2-3 minute. ; Prženi losos izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i kuhamo ga 3-4 minute. ; Potom ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo kapare, četiri listića bosiljka, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta, u tavu vratimo losos, dodamo ocijeđeno tijesto, dobro promiješamo, stavimo na tanjur, začinimo paprom, ukrasimo pokojim listićem bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. S fileta lososa odstranimo kožu i kosti, te ga narežemo na kockice.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
  3. Zatim u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše, dodamo kockice lososa, te ih pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri, 2-3 minute.
  4. Prženi losos izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i kuhamo ga 3-4 minute.
  5. Potom ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo kapare, četiri listića bosiljka, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  6. Nakon 10-ak minuta, u tavu vratimo losos, dodamo ocijeđeno tijesto, dobro promiješamo, stavimo na tanjur, začinimo paprom, ukrasimo pokojim listićem bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: