Tjestenina penne s mesnim okruglicama od puretine

  • 40 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tjestenina penne s mesnim okruglicama od puretine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu penne s mesnim okruglicama od puretine.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom posoljenom vodu stavimo tjesteninu penne i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u čistu zdjelu umutimo jedno jaje, dodamo mljevenu puretinu, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo naribani parmezan, krušne mrvice, svježi sjeckani peršin i dobro promiješamo.
  3. Sada od dobivene smjese oblikujemo kuglice veličine oraha, a kada smo napravili sve okruglice, u tavu ulijemo ulje i na njemu ih popržimo.
  4. Kada su okruglice dobile boju, u tavu dodamo sjeckani češnjak i čim počne puštati miris ulijemo suho bijelo vino, začinimo talijanskom mješavinom začina i dalje pirjamo.
  5. Zatim u tavu dodamo sjeckanu rajčicu, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak zavri.
  6. Nakon što je umak kuhan poslužimo ga uz tjesteninu penne, a preko svega stavimo nekoliko kockica mozzarelle i ukrasimo s malo svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: