Tjestenina s mladim bobom i umakom od rajčice

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tjestenina s mladim bobom i umakom od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s mladim bobom i umakom od rajčica.

Oni koji vole tjesteninu sigurno misle da su već isprobali sve recepte s njom. Ali kada pogledaju kako smo ju mi pripremili, shvatiti će da nisu u pravu.

Tjestenina s mladim bobom i umakom od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s mladim bobom i umakom od rajčica. - tjestenina ("tortiglioni"), pelati rajčice, sir mozzarella, svježi kravlji sir, mladi bob, jaje, češnjak, bijelo vino, šećer, origano (sušenog), majčina dušica (sjeckana), bosiljak (sjeckanog), umak od ljutih papričica, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo ocijeđene pelati rajčice, protisnuti češnjak, umak od ljutih papričica, šećer, origano, ulijemo bijelo vino, dodamo mladi bob, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Za to vrijeme zdjelu s umućenim jajima dodamo majčinu dušicu, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo svježi kravlji sir i sastojke dobro promiješamo. ; Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju s malo maslinovog ulja, promiješamo, dodamo smjesu od sira i jaja, dobro izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Zatim tjesteninu prelijemo gotovim umakom od rajčica i boba, posipamo sjeckanim bosiljkom, prekrijemo ploškama sira mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  2. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo ocijeđene pelati rajčice, protisnuti češnjak, umak od ljutih papričica, šećer, origano, ulijemo bijelo vino, dodamo mladi bob, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  3. Za to vrijeme zdjelu s umućenim jajima dodamo majčinu dušicu, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke.
  4. Zatim dodamo svježi kravlji sir i sastojke dobro promiješamo.
  5. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju s malo maslinovog ulja, promiješamo, dodamo smjesu od sira i jaja, dobro izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu.
  6. Zatim tjesteninu prelijemo gotovim umakom od rajčica i boba, posipamo sjeckanim bosiljkom, prekrijemo ploškama sira mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: