Tjestenina s pestom na sicilijanski način

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tjestenina s pestom na sicilijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s pestom na sicilijanski način.

Sicilija nije samo centar događanja po pitanju Cose Nostre, ona je i izvor svakojakih zanimljivih i ukusnih recepata koje talijanske kuharice razvijaju već stoljećima. Srećom da biste do njih došli, nije potrebno putovati sve do juga Italije, mi Vam ovim receptom nudimo da zavirite u blago sicilijanske gastronomije.

Tjestenina s pestom na sicilijanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s pestom na sicilijanski način. - tjestenina ((bavette no. 13)), bademi, bosiljak, sir percorino (naribanog), masline, mini rajčica, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, bademe stavimo u vrelu vodu i kuhamo 10-ak minuta da malo omekšaju te da se kožica odlijepi. Zatim bademe ocijedimo i ogulimo. ; U loncu s dosta slane i vrele vode, po uputama na pakiranju, stavimo kuhati tjesteninu. ; U multipraktik ulijemo 50 ml maslinovog ulja, dodamo svježe listove bosiljka (nekoliko manjih listova stavimo na stranu), prokuhane i oguljene bademe, naribani sir pecorino, iskoštene zelene masline, začinimo paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; U veliku zdjelu za posluživanje stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, dodamo pripremljeni umak, sitno narezane mini rajčice, po želji još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, ukrasimo listićima bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega, bademe stavimo u vrelu vodu i kuhamo 10-ak minuta da malo omekšaju te da se kožica odlijepi. Zatim bademe ocijedimo i ogulimo.
  2. U loncu s dosta slane i vrele vode, po uputama na pakiranju, stavimo kuhati tjesteninu.
  3. U multipraktik ulijemo 50 ml maslinovog ulja, dodamo svježe listove bosiljka (nekoliko manjih listova stavimo na stranu), prokuhane i oguljene bademe, naribani sir pecorino, iskoštene zelene masline, začinimo paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
  4. U veliku zdjelu za posluživanje stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, dodamo pripremljeni umak, sitno narezane mini rajčice, po želji još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, ukrasimo listićima bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: