Tjestenina sa sirom iz pećnice

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina sa sirom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa sirom iz pećnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, a sir naribamo.
  2. Tjesteninu stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu po uputama na pakiranju.
  3. U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja dodamo sjeckani luk, brašna, malo ga popržimo i potom ulijemo mlijeko.
  4. Umak dobro izmiješamo pjenjačom da ne ostanu grudice, zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, senf i majčinu dušicu. Sastojke dobro promiješamo i ugasimo vatru.
  5. U zdjelicu razbijemo jedno jaje i umutimo ga. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i isperemo s mlazom hladne vode.
  6. Tjesteninu stavimo u zemljanu posudu, preko nje stavimo pripremljeni pikantni umak, prelijemo umućenim jajem i sastojke izmiješamo.
  7. Po površini sastojke poravnamo i posipamo naribanim punomasnim sirom i na kraju posipamo krušnim mrvicama.
  8. Ovako pripremljene sastojke stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 30 minuta.
  9. Jelo ukrasimo pokojim listićem bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Rating: 3.55
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: