Tom yam goong (juha od morskih kozica)

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tom yam goong (juha od morskih kozica)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tom yam goong (juha od morskih kozica).

Riblji umak „nam pla“ je slan i oštar umak napravljen od usoljene ribe i često se koristi u thai kuhinji, a osim njega česti začini njihove kuhinje su đumbir, limeta, korijander i čili papričice kao što je slučaj i u ovom jako „hot & spicy“ receptu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šampinjone i rajčice prepolovimo, oguljeni đumbir narežemo na listiće, očišćene režnjeve češnjaka nagnječimo, polovicu čili papričica prerežemo po duljini, od polovice limete iscijedimo sok, a drugu polovicu narežemo na tanke kriške, kozicama odvojimo tijelo od repa, oklop repa skinemo, gornju stranu mesa repa zarežemo nožem i uklonimo crijevo, mladi luk narežemo na manje komade, a ljubičasti nasjeckamo.
  2. U wok, u 1,5 l vrele vode, dodamo tijela morskih kozica i kuhamo ih na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 10 minuta tijela kozica izvadimo, a u tekućinu dodamo đumbir, češnjak, ljubičasti i mladi luk, dvije kriške limete i kuhamo dalje još 10 minuta.
  4. Zatim dodamo šampinjone i mini rajčice, cijele i prerezane čili papričice i kuhamo dalje.
  5. Nakon 5 minuta dodamo repove kozica, ulijemo riblji umak i sok od limete, promiješamo i jelo maknemo s vatre.
  6. Juhu rasporedimo u zdjelice, ukrasimo s pokojom kriškom limete i listićima korijandera te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: