Torta od jagoda

  • 30 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Torta od jagoda
Saznajte kako pripremiti tortu od jagoda u našem video receptu.

Samo 100 g jagoda sadrži cjelokupnu preporučenu dnevnu količinu vitamina C, a što mislite koliko se tek vitamina nalazi u jednoj cijeloj torti? Ne znate, a zanima vas? Pogledajte video i uživajte u ovoj finoj, zdravoj i jednostavnoj slastici.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jagode operemo i očistimo, a sok od limuna iscijedimo.
  2. U tavicu stavimo mljevenu bijelu želatinu, prelijemo ju vodom (po uputama na pakiranju) i stavimo na stranu 10-ak minuta, da nabubri. Za to vrijeme od vrhnja za šlag istučemo čvrsti šlag.
  3. U zdjelu sa sirom ricotta dodamo kristalni i vanilin šećer, ulijemo sok od limuna i izradimo jednoličnu smjesu.
  4. Tavicu sa želatinom stavimo na slabu vatru i pjenjačom miješamo 2-3 minute, dok se potpuno ne rastopi.
  5. Zatim dodamo 2-3 žlice smjese od sira, promiješamo i dobivenu mješavinu prelijemo u posudu sa smjesom od sira i dobro izmiješamo sastojke.
  6. Potom dodamo šlag i izradimo kremu.
  7. Na stalak za torte stavimo stijenku kalupa za torte i papirom za pečenje ju obložimo.
  8. Na dno stavimo biskvit podlogu za torte, premažemo ju slojem od polovice dobivene kreme i na nju stavimo jagode, tanjom stranom prema gore.
  9. Preostalom kremom prekrijemo jagode, poklopimo biskvitom i stavimo u hladnjak na 4-5 sati.
  10. Rashlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, narežemo ju na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: