Torta od mrkve (Carrot cake)

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Torta od mrkve (Carrot cake)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od mrkve (carrot cake).

Mrkva u kolaču, zašto ne? To se veselo povrće koristilo za slastice još u vrijeme Robina Hooda pa ako niste dosad, krajnji je čas da vidite kako izgleda u slatkoj verziji. Prema anketama 70-ih godina 20. stoljeća, to je bilo jedno od pet omiljenih jela među stanovnicima Amerike, a na popularnosti nije izgubilo sve do danas i to sve zahvaljujući svom neodoljivom okusu. S našim receptom, komadić te zanimljive slatke kombinacije možete isprobati i Vi.

Torta od mrkve (Carrot cake) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od mrkve (carrot cake). - mrkva, brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, pimet, cimet, muškatni oraščić, šećer, smeđi šećer, jaje, jogurt, ulje, maslac, krem sir, aroma vanilije, šećer u prahu, sol, Okrugli kalup za torte namažemo maslacem, posipamo brašnom i obložimo papirom za pečenje. ; Mrkvu ogulimo, operemo i naribamo na fini ribež. ; U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sol, sodu bikarbonu, piment, mljeveni cimet, naribani muškatni oraščić, dobro izmiješamo pjenjačom, posipamo preko naribane mrkve i sve zajedno prozračno izmiješamo. ; U multipraktik stavimo šećer, smeđi šećer, jaja, jogurt i miksamo. Zatim postepeno ulijevamo biljno ulje kako bi dobili prozračniju smjesu. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko mrkve, nježno izmiješamo sastojke i premjestimo u kalup za torte. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, po prilici 60 minuta. ; Gotovu tortu izvadimo na rešetku i ostavimo da se ohladi. ; U zasebnu zdjelu stavimo maslac, dodamo kremasti sir, aromu vanilije, šećer u prahu, te sve zajedno ručnim mikserom izmiješamo u jednoličnu glatku smjesu. ; Pripremljenom smjesom premažemo tortu ukrasimo je po želji i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Okrugli kalup za torte namažemo maslacem, posipamo brašnom i obložimo papirom za pečenje.
  2. Mrkvu ogulimo, operemo i naribamo na fini ribež.
  3. U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sol, sodu bikarbonu, piment, mljeveni cimet, naribani muškatni oraščić, dobro izmiješamo pjenjačom, posipamo preko naribane mrkve i sve zajedno prozračno izmiješamo.
  4. U multipraktik stavimo šećer, smeđi šećer, jaja, jogurt i miksamo. Zatim postepeno ulijevamo biljno ulje kako bi dobili prozračniju smjesu.
  5. Dobivenu smjesu prelijemo preko mrkve, nježno izmiješamo sastojke i premjestimo u kalup za torte. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, po prilici 60 minuta.
  6. Gotovu tortu izvadimo na rešetku i ostavimo da se ohladi.
  7. U zasebnu zdjelu stavimo maslac, dodamo kremasti sir, aromu vanilije, šećer u prahu, te sve zajedno ručnim mikserom izmiješamo u jednoličnu glatku smjesu.
  8. Pripremljenom smjesom premažemo tortu ukrasimo je po želji i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: