Torta od rajčica

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Torta od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od rajčica.

Svakakve ste torte probali, i slatke ali i slane. Ali tortu s mariniranim rajčicama, prekrivenu sirom i zapečenu u pećnici, još niste. Stoga pogledajte video, pripremite sastojke i na posao.

Torta od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od rajčica. - prhko tijesto, mini rajčica, sir grabancijaš, limun, med ((lipa, bagrem)), jaje, senf, rukola ((svježe)), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Gotovo tijesto, s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za torte, oblikujemo po kalupu, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo maslinovo ulje, limunov sok, dodamo med, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo pjenjačom. ; Zatim dodamo prepolovljene mini rajčice, nježno izmiješamo i stavimo na stranu. ; Polovicu sira grabancijaša stavimo u zdjelu, a drugu polovicu narežemo na kockice. ; Sir u zdjeli izdrobimo vilicom, dodamo umućena jaja, senf, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; Po pečenom tijestu rasporedimo smjesu od sira i jaja, preko nje stavimo ocijeđene marinirane mini rajčice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. ; Nakon 30 minuta pečenja po rajčici rasporedimo kockice sira grabancijaša i pečemo još 15-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz kalupa, preko nje stavimo očišćenu i opranu rukolu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Gotovo tijesto, s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za torte, oblikujemo po kalupu, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta.
  2. Za to vrijeme u zdjelu ulijemo maslinovo ulje, limunov sok, dodamo med, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo pjenjačom.
  3. Zatim dodamo prepolovljene mini rajčice, nježno izmiješamo i stavimo na stranu.
  4. Polovicu sira grabancijaša stavimo u zdjelu, a drugu polovicu narežemo na kockice.
  5. Sir u zdjeli izdrobimo vilicom, dodamo umućena jaja, senf, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke.
  6. Po pečenom tijestu rasporedimo smjesu od sira i jaja, preko nje stavimo ocijeđene marinirane mini rajčice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C.
  7. Nakon 30 minuta pečenja po rajčici rasporedimo kockice sira grabancijaša i pečemo još 15-ak minuta.
  8. Gotovu tortu izvadimo iz kalupa, preko nje stavimo očišćenu i opranu rukolu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: