Umak od gljiva

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Umak od gljiva

Gljive zasigurno u našim jelovnicima zaslužuju više mjesta nego što ga imaju. Na policama naših trgovina lako ćete pronaći te zdrave namirnice, a stvar je još i jednostavnija ako poznajete nekoga tko voli ići „u gljive“. U bilo kojem slučaju, savjetujemo Vam da ih iskoristite baš u ovom receptu!

Priprema:
Sušene vrganje stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se dobro namoče, a zatim ih ocijedimo i nasjeckamo. U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, majčinu dušicu, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Zatim dodamo sjeckane vrganje, sve zajedno pirjamo 2-3 minute, te ulijemo bijelo vino i ostavimo da na pola reducira. Potom dodamo očišćene i na listiće narezane šampinjone, izmiješamo sastojke, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta, odnosno, dok šampinjoni ne omekšaju. Pred kraj ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i umak kuhamo do željene gustoće.

Umak od gljiva - - vrganji (20 g sušenih vrganja), šampinjoni (350 g šampinjona ), luk (1 luk), češnjak (2 režnja češnjaka), majčina dušica (1 žlica sušene majčine dušice), bijelo vino (150 ml bijelog vina ), vrhnje za kuhanje (200 ml vrhnja za kuhanje), maslinovo ulje (ekstra djevičansko maslinovo ulje), sol i papar (sol i papar), -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: