Umak od gorgonzole s pinjolima

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Umak od gorgonzole s pinjolima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od gorgonzole s pinjolima.

Iako se tjesteninu često promatra kao svojevrstan fast food, ovim ćemo Vam receptom otvoriti sasvim nove vidike. Sofisicirana kombinacija gorgonzole i pinjola izmamit će uzdah i kod najvećih sladokusaca i postati obrok koji se pamti.

Umak od gorgonzole s pinjolima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od gorgonzole s pinjolima. - sir gorgonzola, luk, češnjak, brašno, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, pinjoli, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo brašno i sve zajedno pržimo, povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri, dok brašno ne dobije svjetlo smeđu boju. ; Potom ulijemo bijelo vino, izmiješamo pjenjačom, umiješamo na kockice narezanu gorgonzolu, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo pinjole, začinimo solju i bijelim paprom, te sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute, odnosno, dok se gorgonzola sasvim ne rastopi i ne dobijemo jednoličan kremasti umak. ; Umak možemo poslužiti s pečenim mesom ili kuhanom tjesteninom.
; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk malo ne omekša.
  2. Zatim dodamo brašno i sve zajedno pržimo, povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri, dok brašno ne dobije svjetlo smeđu boju.
  3. Potom ulijemo bijelo vino, izmiješamo pjenjačom, umiješamo na kockice narezanu gorgonzolu, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo pinjole, začinimo solju i bijelim paprom, te sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute, odnosno, dok se gorgonzola sasvim ne rastopi i ne dobijemo jednoličan kremasti umak.
  4. Umak možemo poslužiti s pečenim mesom ili kuhanom tjesteninom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: