Umak od rajčice

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Pogodno za Vegane
Umak od rajčice
Saznajte kako pripremiti umak od rajčice u našem video receptu.

Sigurni smo da se u određenoj varijanti ovo jelo priprema i u Vašoj kuhinji, pa pogledajte stoga ima li u ovom receptu nešto čime biste mogli oplemeniti vlastitu interpretaciju. Brzo i ukusno jelo poput ovoga često je među omiljenima svake obitelji!

Umak od rajčice - Saznajte kako pripremiti umak od rajčice u našem video receptu. - pelati rajčice, vinski ocat, šećer, peperoncini, origano (sušeni), luk, mrkva, korijen peršina, korijen celera, peršin (sjeckani), bijelo vino, bosiljak (svježeg), mediteranske trave, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega u posudu (lonac) za umake ocijedimo sok od rajčice plati, ulijemo vinski ocat, dodamo šećer, sušeni origano i sjeckani peperoncino, te sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok ne dobijemo napola gust sirup. ; Za to vrijeme očistimo povrće (luk, mrkvu, korijen celera i peršina) i nasjeckamo ga. ; U prikladnu tavu ili lonac ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckano povrće, sjeckani peršin, malo posolimo, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša. ; Zatim u posudu ulijemo bijelo vino, malo promiješamo i ostavimo da tekućina napola reducira. ; Potom umiješamo očišćenu i nasjeckanu pelati rajčicu, začinimo solju i paprom i dalje pirjamo još 5 minuta. ; Zatim u posudu prelijemo pripremljeni umak od rajčice, dodamo sjeckane listiće bosiljka, mješavinu mediteranskih trava i sve zajedno izmiješamo. ; Ovaj umak vrlo dobro paše sa svim vrstama tjestenine, a ako ga se još malo usitni dobit ćemo ukusan umak za pizzu ili preljev za razna mesna jela.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega u posudu (lonac) za umake ocijedimo sok od rajčice plati, ulijemo vinski ocat, dodamo šećer, sušeni origano i sjeckani peperoncino, te sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok ne dobijemo napola gust sirup.
  2. Za to vrijeme očistimo povrće (luk, mrkvu, korijen celera i peršina) i nasjeckamo ga.
  3. U prikladnu tavu ili lonac ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckano povrće, sjeckani peršin, malo posolimo, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.
  4. Zatim u posudu ulijemo bijelo vino, malo promiješamo i ostavimo da tekućina napola reducira.
  5. Potom umiješamo očišćenu i nasjeckanu pelati rajčicu, začinimo solju i paprom i dalje pirjamo još 5 minuta.
  6. Zatim u posudu prelijemo pripremljeni umak od rajčice, dodamo sjeckane listiće bosiljka, mješavinu mediteranskih trava i sve zajedno izmiješamo.
  7. Ovaj umak vrlo dobro paše sa svim vrstama tjestenine, a ako ga se još malo usitni dobit ćemo ukusan umak za pizzu ili preljev za razna mesna jela.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: