- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo od kelja s kobasicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s kobasicom.
Ovo jednostavno i zdravo varivo moglo bi se svidjeti čak i djeci, koja baš i nisu ljubitelji variva: kobasica kuhana u kelju dati će mu jednu finu i sasvim lagano pikantnu aromu. Za kelj kažu i da je dobar afrodizijak, da liječi mamurluk i razgrađuje celulit. (Napomena: prethodna rečenica je u potpunosti izmišljena kako bi ljudi koji ne čitaju opise do kraja bili okrutno kažnjeni.)
Varivo od kelja s kobasicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s kobasicom. - kelj, krumpir, panceta, brašno, češnjak, luk, mrkva, korijen celera, kobasica, slatka mljevena paprika, maslinovo ulje, sol i papar, Kelj očistimo, prerežemo na pola, izvadimo bijeli tvrdi dio i dobro isperemo pod mlazom vode. ; U loncu zavrijemo oko 2 l slane vode, te dodamo narezan kelj. ; Na maslinovom ulju popržimo sjeckanu pancetu, sjeckani luk, mrkvu i celer narezan na sitne kockice, začinimo solju, dodamo oguljeni krumpir izrezan na kockice, sjeckani češnjak i kratko pirjamo. ; Zatim dodamo mljevene crvene paprike, malo brašna i podlijemo s malo hladne vode, te sve zajedno kuhamo dok krumpir ne omekša. ; Zatim dodamo kelj, kobasice i po potrebi vode da prekrije sastojke, te sve zajedno ostavimo da kuha na laganoj vatri do 10-15 minuta. ; Pred kraj, po potrebi, začinimo solju i paprom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kelj, 1 kg
- krumpir, 300 g
- pancete, 50 g
- brašno, 2 žlice
- češnjak, 4 režnja
- luk, 1 glavica
- mrkva, 1
- korijen celera, 100 g
- kobasica, 4
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kelj očistimo, prerežemo na pola, izvadimo bijeli tvrdi dio i dobro isperemo pod mlazom vode.
- U loncu zavrijemo oko 2 l slane vode, te dodamo narezan kelj.
- Na maslinovom ulju popržimo sjeckanu pancetu, sjeckani luk, mrkvu i celer narezan na sitne kockice, začinimo solju, dodamo oguljeni krumpir izrezan na kockice, sjeckani češnjak i kratko pirjamo.
- Zatim dodamo mljevene crvene paprike, malo brašna i podlijemo s malo hladne vode, te sve zajedno kuhamo dok krumpir ne omekša.
- Zatim dodamo kelj, kobasice i po potrebi vode da prekrije sastojke, te sve zajedno ostavimo da kuha na laganoj vatri do 10-15 minuta.
- Pred kraj, po potrebi, začinimo solju i paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |