Varivo od leće

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Varivo od leće
Saznajte kako pripremiti varivo od leće u našem video receptu.

Jeste li znali da leća smanjuje rizik od srčanih oboljenja? Idealno je, dakle, da je upotpunite s pokojom kobasicom pa će tako neutralizirati sve ono negativno što kobasice nekad sa sobom nose. Bit ćete tako na pozitivnoj nuli!

Varivo od leće - Saznajte kako pripremiti varivo od leće u našem video receptu. - leća (smeđe), maslac, luk, kobasica (kranjske), lovorov list, mrkva, krumpir, mesna kocka ((temeljca)), ulje, sol i papar, Leću očistimo, isperemo i preko noći namočimo u dosta hladne vode. ; U lonac ulijemo malo ulja, dodamo maslac, sjeckani luk i pržimo ga dok ne omekša. ; Zatim dodamo na tanke ploške narezane kobasice i kratko ih pržimo. ; Potom dodamo ocijeđenu leću, lovorov list, očišćenu i na kockice narezanu mrkvu i krumpir, ulijemo mesni temeljac, začinimo solju i paprom, a kada zavrije, kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Leću očistimo, isperemo i preko noći namočimo u dosta hladne vode.
  2. U lonac ulijemo malo ulja, dodamo maslac, sjeckani luk i pržimo ga dok ne omekša.
  3. Zatim dodamo na tanke ploške narezane kobasice i kratko ih pržimo.
  4. Potom dodamo ocijeđenu leću, lovorov list, očišćenu i na kockice narezanu mrkvu i krumpir, ulijemo mesni temeljac, začinimo solju i paprom, a kada zavrije, kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: