Varivo od lisičarki

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Varivo od lisičarki
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od lisičarki.

Kad Vam je potrebno nešto krepko, a ujedno puno okusa najbolje je poslužiti se dobrim starim trikom i pripremiti neko varivo. Ako su Vam lisičarke na raspolaganju, naš će današnji recept biti kao stvoren za Vas!

Varivo od lisičarki - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od lisičarki. - lisičarke, luk, slanina, mrkva, korijen celera, krumpir, kiselo vrhnje, brašno, mljevena crvena paprika, kopar (sjeckani), ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, celer i mrkvu, sjeckanu slaninu, posolimo i na srednjoj jakoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo krumpir narezan na kockice, izmiješamo sastojke, ulijemo malo vode i sve zajedno kratko pirjamo povremeno miješajući. ; Potom dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo mljevenu crvenu papriku, popaprimo, te kuhamo još 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem, dodamo prosijano brašno, sve zajedno izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, i umiješamo u lonac s gljivama. ; Zatim dodamo sjeckani kopar, sve zajedno kuhamo još 5-6 minuta i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, celer i mrkvu, sjeckanu slaninu, posolimo i na srednjoj jakoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
  2. Zatim dodamo krumpir narezan na kockice, izmiješamo sastojke, ulijemo malo vode i sve zajedno kratko pirjamo povremeno miješajući.
  3. Potom dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo mljevenu crvenu papriku, popaprimo, te kuhamo još 20-ak minuta.
  4. Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem, dodamo prosijano brašno, sve zajedno izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, i umiješamo u lonac s gljivama.
  5. Zatim dodamo sjeckani kopar, sve zajedno kuhamo još 5-6 minuta i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: