- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo od poriluka
Saznajte kako pripremiti varivo od poriluka u našem video receptu.
Varivo od poriluka je jedno od onih jela kojeg djece baš i ne vole, a odrasli ga jednostavno obožavaju. Puno je vitamina, zdravo za probavu, ukusno, bla bla bla... Pričajte im koliko god želite, ali dok je pizza i hamburgera, ovakva divna jela kod djece nemaju šanse.
Varivo od poriluka - Saznajte kako pripremiti varivo od poriluka u našem video receptu. - poriluk, krumpir, luk, mrkva, celer, panceta, hamburger, slatka mljevena paprika, brašno, maslinovo ulje, sol i papar, Poriluk očistimo, narežemo na cca. 1 cm debele (ukošene) kolutove i dobro isperemo pod mlazom vode. ; U loncu zavrijemo oko 1,5 l vode te dodamo pripremljeni poriluk i hamburger.; Na maslinovom ulju popržimo, na sitne kockice narezanu pancetu, sjeckani luk, češnjak, mrkvu i celer. Sve zajedno začinimo solju, dodamo oguljeni krumpir izrezan na kockice i kratko pirjamo. ; Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, podlijemo jednom litrom vode i kuhamo dok krumpir ne omekša. ; Dodamo blanširani poriluk, po potrebi vode da prekrije sastojke i ostavimo da kuha na laganoj vatri do 30 minuta. ; Pred kraj, po potrebi, začinimo solju i paprom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- poriluk, 1 kg
- krumpir, 300 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 1
- celer, 100 g
- pancete, 100 g
- hamburger, 100 g
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- brašno, 1 žlica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Poriluk očistimo, narežemo na cca. 1 cm debele (ukošene) kolutove i dobro isperemo pod mlazom vode.
- U loncu zavrijemo oko 1,5 l vode te dodamo pripremljeni poriluk i hamburger.
- Na maslinovom ulju popržimo, na sitne kockice narezanu pancetu, sjeckani luk, češnjak, mrkvu i celer. Sve zajedno začinimo solju, dodamo oguljeni krumpir izrezan na kockice i kratko pirjamo.
- Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, podlijemo jednom litrom vode i kuhamo dok krumpir ne omekša.
- Dodamo blanširani poriluk, po potrebi vode da prekrije sastojke i ostavimo da kuha na laganoj vatri do 30 minuta.
- Pred kraj, po potrebi, začinimo solju i paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |