Vegetarijanska tava sa šparogama

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Vegetarijanska tava sa šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijansku tavu sa šparogama.

Koliko je ječam zdrava namirnica koja daje snagu, govori i činjenica da su rimske gladijatore nazivali - hordearii, a što znači „oni koji jedu ječam“, ali sumnjam da su ga pripremali na ovakav ukusan način sa šparogama, sušenim rajčicama i kukuruzom.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ječam smo namočili preko noći, listovima kelja uklonimo srednji tvrdi dio i narežemo ih na komade veličine zalogaja, sušene rajčice narežemo na trakice, seitan na kockice, a šparoge očistimo, ogulimo i narežemo na komade veličine 2 cm.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo ocijeđeni ječam, poklopimo i kuhamo ga laganoj vatri 20-25 minuta.
  3. Nakon 15-ak minuta, u tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo narezane listove kelja, komade šparoga, kockice seitana, trakice sušenih rajčica i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući 10-12 minuta.
  4. Zatim kuhani ječam ocijedimo i premjestimo u tavu s povrćem i seitanom, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo kukuruz, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: