Vegetarijanski ražnjići

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Vegetarijanski ražnjići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske ražnjiće.

Iako se ražnjići obično ne vezuju uz pojam vegetarijanstva, ovi slasni primjerci dokazuju da je to itekako moguća i poželjna kombinacija. Povrće će odmah postati primamljivije, a naravno, ovo zanimljivo jelo nije rezervirano samo za vegetarijance, mogu ga iskušati svi!

Vegetarijanski ražnjići - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske ražnjiće. - patlidžani, mini rajčica, bosiljak, mladi luk, maslinovo ulje, limun, ulje, tabasco, sol i papar, Prije svega patlidžan očistimo, narežemo na kockice i stavimo u zdjelu s posoljenom hladnom vodom u koju smo dodali malo limunovog soka. ; U zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo malo tabasco umaka, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke, te dodamo ocijeđene kockice patlidžana i stavimo kratko na stranu da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme očistimo mini rajčice, te zajedno s listovima bosiljka i glavicama mladog luka isperemo pod mlazom hladne vode. ; Zatim marinirane kocke patlidžana, mini rajčice, listove bosiljka i glavice luka naizmjence nabadamo na ražnjiće i pečemo sa svih strana, na žaru ili vrućoj gril tavi (premazanoj s malo ulja) sa svake strane pet do šest minuta (tijekom pečenja ražnjiće premazujemo preostalom marinadom), te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega patlidžan očistimo, narežemo na kockice i stavimo u zdjelu s posoljenom hladnom vodom u koju smo dodali malo limunovog soka.
  2. U zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo malo tabasco umaka, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke, te dodamo ocijeđene kockice patlidžana i stavimo kratko na stranu da se sastojci prožmu.
  3. Za to vrijeme očistimo mini rajčice, te zajedno s listovima bosiljka i glavicama mladog luka isperemo pod mlazom hladne vode.
  4. Zatim marinirane kocke patlidžana, mini rajčice, listove bosiljka i glavice luka naizmjence nabadamo na ražnjiće i pečemo sa svih strana, na žaru ili vrućoj gril tavi (premazanoj s malo ulja) sa svake strane pet do šest minuta (tijekom pečenja ražnjiće premazujemo preostalom marinadom), te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: