Zabajone s prošekom

  • 30 min
  • 2 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Zabajone s prošekom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zabajone s prošekom.

Ovaj desert za odrasle (sadrži alkohol) porijeklom je iz Torina i nastao je u 16. stoljeću. Autor recepta franjevački svećenik Pascquale de Baylon proglašen je svecem 1690. (ali ipak vjerojatno za neke druge zasluge). San Baylon, odnosno sveti Bayon, s vremenom se pretvorio u "zabajone". Ovaj okusom i mirisom bogati desert izvrsno paše nakon laganije riblje ili mesne večere.

Zabajone s prošekom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zabajone s prošekom. - žumanjak, prošek, sladoled (od vanilije), šećer, limun (naribana korica), cimet, Žumanjak, šećer i jednu žlicu tople vode dobro izmiješamo pjenjačom u prikladnoj posudi dok ne dobijemo glatku i svijetlu kremu. ; Tako izmiješanu kremu stavimo zajedno sa posudom iznad pare i tučemo dalje pjenjačom. ; Uz to, malo po malo dodajemo prošek, naribanu koricu ½ limuna i cimet u prahu. ; Tučemo dok ne dobijemo lijepu pjenastu smjesu. ; Kod serviranja u prikladnoj zdjelici poslužimo kuglicu sladoleda od vanilije, prelijemo je pjenom od jaja i prošeka i posipamo sa još malo cimeta u prahu. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žumanjak, šećer i jednu žlicu tople vode dobro izmiješamo pjenjačom u prikladnoj posudi dok ne dobijemo glatku i svijetlu kremu.
  2. Tako izmiješanu kremu stavimo zajedno sa posudom iznad pare i tučemo dalje pjenjačom.
  3. Uz to, malo po malo dodajemo prošek, naribanu koricu ½ limuna i cimet u prahu.
  4. Tučemo dok ne dobijemo lijepu pjenastu smjesu.
  5. Kod serviranja u prikladnoj zdjelici poslužimo kuglicu sladoleda od vanilije, prelijemo je pjenom od jaja i prošeka i posipamo sa još malo cimeta u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: