Zapečene palačinke sa sirom i bundevom

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zapečene palačinke sa sirom i bundevom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene palačinke sa sirom i bundevom.

Često se zaželimo dobrih, starih palačinki. Ali ako u klasični nadjev od sira dodamo bundevu, zasigurno ćemo ih željeti još i više.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Od gotove smjese za palačinke, po uputama na pakiranju ispečemo palačinke, bundevu očistimo i narežemo na kockice, naribamo koricu limuna, od jednog jajeta i slatkog vrhnja pjenjačom izradimo smjesu (royal), a preostala jaja umutimo.
  2. U tavu bez masnoće stavimo dvije, tri žlice šećera, dodamo kockice bundeve, koricu cimeta, ulijemo 100 ml vode, liker od naranče, poklopimo, upalimo vatru i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta, te ostavimo da se ohlade.
  3. Za to vrijeme u zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo preostali šećer, sol, naribanu koricu limuna, umućena jaja, dobro izmiješamo sastojke i stavimo na stranu da se sastojci prožmu.
  4. Ohlađene kockice bundeve premjestimo u zdjelu sa sirom i izmiješamo sastojke.
  5. Dobivenom smjesom nadjenemo palačinke, savijemo ih, složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom jaja i slatkog vrhnja, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.
  6. Pečene palačinke posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Rating: 3.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: