Zapečeni krumpir sa slaninom u mlijeku

  • 60 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečeni krumpir sa slaninom u mlijeku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni krumpir sa slaninom u mlijeku.

Krumpir je primjerena zamjena za tjesteninu, rižu i kruh, a kao namirnica ne deblja, nego masnoće koje lako upija, a osim toga ima pozitivna energetska i diuretička svojstva. Sad kad i to znate možete pogledati pripremu ovog jednostavnog i ukusnog jela. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Slaninu i pečenu papriku narežemo na trakice, a krumpir ogulimo i narežemo na kriške.
  2. Narezan krumpir premjestimo ga u zdjelu, začinimo ga solju i sušenom majčinom dušicom, dodamo narezanu slaninu i pečenu papriku, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
  3. Zatim sastojke ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih mlijekom i vrhnjem za kuhanje te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 50-ak minuta.
  4. Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, začinimo ga svježe mljevenim paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: