Zapečeni široki rezanci sa svježim kravljim sirom i slaninom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapečeni široki rezanci sa svježim kravljim sirom i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene široke rezance sa svježim kravljim sirom i slaninom.

Ovaj prekrasni kuharski pripravak jako podsjeća na lazanje bez bešamela. Idealno je jelo za ručak ili večeru, i ne zahtjeva neki poseban prilog (iako mu fina salata neće smetati). Pravo slavlje u tanjuru!

Zapečeni široki rezanci sa svježim kravljim sirom i slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene široke rezance sa svježim kravljim sirom i slaninom. - široki rezanci, kravlji sir, vrhnje za kuhanje, jaje, slanina, luk, parmezan, umak pesto, ulje, sol i papar, Široke rezance „al dente“ (polu tvrdo kuhano) skuhamo u vreloj slanoj vodi, ocijedimo i stavimo u čistu zdjelu. ; Na ulju popržimo sitno sjeckani luk i kockice slanine, ocijedimo ih i stavimo na stranu. ; Jaje, sol i umak pesto genovese pomiješamo sa vrhnjem za kuhanje te dodamo širokim rezancima. ; Širokim rezancima i vrhnju dodamo poprženu slaninu i luk, svježi kravlji sir, sve pomiješamo i stavimo u posudu za pečenje. ; Posipamo parmezanom i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu na 180°C otprilike 1/2 sata.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Široke rezance „al dente“ (polu tvrdo kuhano) skuhamo u vreloj slanoj vodi, ocijedimo i stavimo u čistu zdjelu.
  2. Na ulju popržimo sitno sjeckani luk i kockice slanine, ocijedimo ih i stavimo na stranu.
  3. Jaje, sol i umak pesto genovese pomiješamo sa vrhnjem za kuhanje te dodamo širokim rezancima.
  4. Širokim rezancima i vrhnju dodamo poprženu slaninu i luk, svježi kravlji sir, sve pomiješamo i stavimo u posudu za pečenje.
  5. Posipamo parmezanom i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu na 180°C otprilike 1/2 sata.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: