Zapečeni zagorski štrukli na naš način

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni zagorski štrukli na naš način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle na naš način.

Što reći o štruklima a da već ne znate? Ništa. Ponovit ćemo sve ono što već i ptice na grani pjevaju. Štrukli su vrhunski specijalitet zagorskog podneblja, a to se prepoznalo čak i u zakonskim knjigama! Svaka Zagorka koja drži do svoje kuhinje ima dobro provjereni i mnogo puta isprobani recept za štrukle, a Vi provjerite po čemu je baš naš poseban.

Zapečeni zagorski štrukli na naš način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle na naš način. - štrukle (smrznutih), mlijeko, peršin (sjeckani), maslac, kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje, jaje, sol, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo dva puta više vode, malo posolimo i ostavimo da zavrije. ; Zatim u vrelu tekućinu dodamo sjeckani peršin i smrznute štrukle, te ih kuhamo 10-ak minuta. ; Potom štrukle ocijedimo, složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo posoljenom mješavinom kiselog vrhnja, vrhnja za kuhanje i žutanjka. ; Ovako pripremljene štrukle stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac ulijemo mlijeko, dodamo dva puta više vode, malo posolimo i ostavimo da zavrije.
  2. Zatim u vrelu tekućinu dodamo sjeckani peršin i smrznute štrukle, te ih kuhamo 10-ak minuta.
  3. Potom štrukle ocijedimo, složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo posoljenom mješavinom kiselog vrhnja, vrhnja za kuhanje i žutanjka.
  4. Ovako pripremljene štrukle stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: