Zapečeno povrće i gljive na palenti

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeno povrće i gljive na palenti
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeno povrće i gljive na palenti.

Bukovača je gljiva koja jača imunitet. Vjekovima su je koristili Kinezi, a krajem prošlog stoljeća počela se koristiti i u Europi. Eto, sad smo malo pametniji, a želimo li biti i sitiji, pripremimo ovo fino jelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sušene vrganje prelijemo vodom i ostavimo ih da se namoče, potom ih ocijedimo i grubo narežemo.
  2. Jaja umutimo, šampinjone narežemo na četvrtine, bukovače na kriške, paprike očistimo i narežemo na kockice, a poriluk na široke trakice.
  3. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone, bukovače, paprike, poriluk, vrganje, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. Za to vrijeme u lonac s vrelom vodom ulijemo mlijeko, posolimo, dodamo maslac i pričekamo da zavri.
  5. Zatim dodamo muškatni oraščić i kukuruznu krupicu, i pjenjačom miješamo 3-4 minute dok ne dobijemo palentu.
  6. Dobivenu palentu ravnomjerno rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, a tavu s povrćem maknemo s vatre, u nju ulijemo umućena jaja i sjeckani peršin, promiješamo i dobivenom mješavinom prekrijemo palentu.
  7. Potom povrće i gljive posipamo naribanim parmezanom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
  8. Gotovo jelo narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: