Zapržena kuhana piletina

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Zapržena kuhana piletina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zaprženu kuhanu piletinu.

Mnogima na pamet padne „Oh, ne!“ kad im se spomene kuhana piletina, ali postoji način da se svemu doskoči pa tako i tome – zapečena kuhana piletina savim je druga priča i kome god je spomenete, prva će reakcija zasigurno biti: „Oh, da!“

Zapržena kuhana piletina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zaprženu kuhanu piletinu. - pile ((po prilici 1.5 kg)), mrkva, korijen celera, luk, papar (u zrnu), lovorov list, slatka mljevena paprika, ulje, sol, Prije svega pile očistimo i narežemo na osam komada, a mrkvu i korijen celera narežemo na kocke. ; U lonac stavimo očišćeno i narezano povrće, dodamo piletinu, cijelu glavicu luka, papar u zrnu, lovorov list, posolimo i ulijemo toliko vode da pokrije sastojke. Kada zavri sve zajedno kuhamo, po potrebi dolijevajući vodu, dok meso ne omekša. ; Nakon jednog sata kuhanja meso izvadimo iz lonca i stavimo na sredinu tanjura na kojem ćemo ga poslužiti, a oko njega složimo kuhano povrće. ; Zatim u tavu za umake ulijemo ulje i na jakoj vatri ga grijemo dok ne postane vrelo. ; Potom piletinu posipamo mljevenom slatkom crvenom paprikom, prelijemo vrelim uljem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega pile očistimo i narežemo na osam komada, a mrkvu i korijen celera narežemo na kocke.
  2. U lonac stavimo očišćeno i narezano povrće, dodamo piletinu, cijelu glavicu luka, papar u zrnu, lovorov list, posolimo i ulijemo toliko vode da pokrije sastojke. Kada zavri sve zajedno kuhamo, po potrebi dolijevajući vodu, dok meso ne omekša.
  3. Nakon jednog sata kuhanja meso izvadimo iz lonca i stavimo na sredinu tanjura na kojem ćemo ga poslužiti, a oko njega složimo kuhano povrće.
  4. Zatim u tavu za umake ulijemo ulje i na jakoj vatri ga grijemo dok ne postane vrelo.
  5. Potom piletinu posipamo mljevenom slatkom crvenom paprikom, prelijemo vrelim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: