Zeleni vegetarijanski sladoled

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Zeleni vegetarijanski sladoled
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeleni vegetarijanski sladoled.

Sladoled za desert? Odličan izbor. Ali ne jedete meso, pa tako niti mliječne proizvode i jaja? Onda probajte ovaj vegeterijanski sladoled! Inače, Kinezi su prvi pripremali sladoled, i to od voćnih sokova i snijega. U 17. stoljeću sladoled je postao luksuzni proizvod koji se posluživao samo na dvorovima. Tek u 19. stoljeću izmišljeni su strojevi za rashlađivanje, pa je sladoled polako prerastao u svjetski hit.

Zeleni vegetarijanski sladoled - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zeleni vegetarijanski sladoled. - sojino mlijeko, tofu (čvrstog, s malo masnoće), kivi, zeleni čaj, med, ekstrakt vanilije, Mlijeko i čajne vrećice stavimo u prikladnu posudu da zavrije. Kad zavrije, miješajući lagano kuhamo još 5 minuta. ; Oprezno izvadimo i istisnemo čajne vrećice i ostavimo čaj oko min 30 minuta na stranu da se rashladi. ; Tekućinu prelijemo u mjericu te štapnim mikserom izmiješamo sojino mlijeko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanilije, kivi (oguljen i narezan na kriške) i po želji prehrambenu zelenu boju. Miksamo dok smjesa ne postane glatka. ; Smjesu prelijemo u posudu za zamrzavanje koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati, da očvrsne. ; Prije posluživanja ukrasimo svježe tučenim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mlijeko i čajne vrećice stavimo u prikladnu posudu da zavrije. Kad zavrije, miješajući lagano kuhamo još 5 minuta.
  2. Oprezno izvadimo i istisnemo čajne vrećice i ostavimo čaj oko min 30 minuta na stranu da se rashladi.
  3. Tekućinu prelijemo u mjericu te štapnim mikserom izmiješamo sojino mlijeko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanilije, kivi (oguljen i narezan na kriške) i po želji prehrambenu zelenu boju. Miksamo dok smjesa ne postane glatka.
  4. Smjesu prelijemo u posudu za zamrzavanje koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati, da očvrsne.
  5. Prije posluživanja ukrasimo svježe tučenim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 2.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: