Žganci s kiselim zeljem

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Žganci s kiselim zeljem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žgance s kiselim zeljem.

Srce se katkad zaželi onih dobrih starih najjednostavnijih stvari, a zna se dogoditi da Vam u tom trenutku nijedna dobra stara iskusna kuharica nije pri ruci. Tad na scenu stupamo mi i pokazujemo Vam kako doskočiti problemu. Žganci s kiselim zeljem? Evo odmah!

Žganci s kiselim zeljem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žgance s kiselim zeljem. - kiseli kupus, slanina, luk, svinjska mast, kukuruzna krupica, sol, U tavu na ugrijanu svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Potom dodamo slaninu narezanu na trakice, preko nje stavimo kiseli kupus i sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u loncu s vrelom posoljenom vodom skuhamo palentu po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu rasporedimo na sredinu tanjura, u sredini palente napravimo malu udubinu koju nadjenemo pripremljenim kupusom i slaninom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavu na ugrijanu svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
  2. Potom dodamo slaninu narezanu na trakice, preko nje stavimo kiseli kupus i sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući 20-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u loncu s vrelom posoljenom vodom skuhamo palentu po uputama na pakiranju.
  4. Gotovu palentu rasporedimo na sredinu tanjura, u sredini palente napravimo malu udubinu koju nadjenemo pripremljenim kupusom i slaninom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: