Žličnjaci od bundeve s umakom od piletine, tikvica i paprike

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Žličnjaci od bundeve s umakom od piletine, tikvica i paprike
U našem video receptu saznajte kako pripremiti žličnjake od bundeve s umakom od piletine, tikvica i paprike.

Žličnjaci od krumpira. Fino. Žličnjaci od bundeve? Još bolje. Žličnjaci od bundeve sa umakom od piletine, tikvica i crvene paprike? Predivno jelo. Jednostavno i harmonično. Da vam nije palo na pamet da ga pripremate za goste! Sve pojedite sami!

Žličnjaci od bundeve s umakom od piletine, tikvica i paprike - U našem video receptu saznajte kako pripremiti žličnjake od bundeve s umakom od piletine, tikvica i paprike. - bundeva, pileća prsa, svježa crvena paprika, tikvica, luk, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, parmezan, jaje, glatko brašno, maslinovo ulje, sol, papar, Bundevu narezanu na krupnije kocke pečemo u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. ; Pečenu bundevu očistimo od kore i zapečenih vrhova, protisnemo kroz pasirku i pustimo da se ohladi. ; Ohlađenoj bundevi dodamo jaje, glatko brašno i zamijesimo mekše tijesto. ; Pomoću dvije jušna žlice oblikujemo žličnjake i stavljamo ih u kipuću slanu vodu. Kuhamo ih dok ne isplivaju. ; Na vrućem ulju prepržimo kosani luk i očišćena pileća prsa narezana na rezance. ; Dodamo crvenu papriku rezanu na rezance, a zatim i tikvice rezane na kolute. ; Podlijemo bijelim vinom i vrhnjem za kuhanje, pustimo da prokuha te okus doradimo sa soli, paprom i kosanim listom peršina. ; Prilikom serviranja žličnjake i umak posipamo sa ribanim parmezanom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevu narezanu na krupnije kocke pečemo u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
  2. Pečenu bundevu očistimo od kore i zapečenih vrhova, protisnemo kroz pasirku i pustimo da se ohladi.
  3. Ohlađenoj bundevi dodamo jaje, glatko brašno i zamijesimo mekše tijesto.
  4. Pomoću dvije jušna žlice oblikujemo žličnjake i stavljamo ih u kipuću slanu vodu. Kuhamo ih dok ne isplivaju.
  5. Na vrućem ulju prepržimo kosani luk i očišćena pileća prsa narezana na rezance.
  6. Dodamo crvenu papriku rezanu na rezance, a zatim i tikvice rezane na kolute.
  7. Podlijemo bijelim vinom i vrhnjem za kuhanje, pustimo da prokuha te okus doradimo sa soli, paprom i kosanim listom peršina.
  8. Prilikom serviranja žličnjake i umak posipamo sa ribanim parmezanom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: