Zubatac punjen kozicama, tikvicama i rajčicom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Zubatac punjen kozicama, tikvicama i rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zubaca punjenog kozicama, tikvicama i rajčicom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sa zubaca ostrugamo ljuske, a zatim iz njega izvadimo kičmenu kost, škrge i ostatak utrobe.
  2. Sada ribu operemo i dobro posušimo na kuhinjskom papiru, a na vruće maslinovo ulje dodamo rajčicu, tikvice, jedan dio kozica, sastojke posolimo, popaprimo i začinimo bosiljkom.
  3. Zatim nauljimo posudu za pečenje, a ribe stavimo uz sami rub posude da ne bi tijekom pečenja pale.
  4. Sada ribu posolimo i popaprimo, dodamo joj malo maslinovog ulja, a zatim pripremljeni nadjev promiješamo i njime punimo ribu. Ovako pripremljeno jelo stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na 25 minuta.
  5. Zadnjih 10 minuta pečenja preko ribe stavimo mozzarellu i vratimo nazad u pećnicu.
  6. Za to vrijeme u tavu dodamo maslinovo ulje, preostale kozice, začinimo soli i paprom, lagano popržimo te dodamo protisnuti češnjak i bosiljak.
  7. Zatim kozicama dodamo slatko vrhnje i pustimo da umak prokuha.
  8. Ribu sada izvadimo iz pećnice, stavimo ju na tanjur, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: