Znate li koji su najprljaviji predmeti u svakom restoranu?

restaurant

Svaki put kada sjednete za stol u restoranu vi ste samo još jedna od nekoliko stotina (a možda i tisuća) osoba koja je objedovala na tom istom mjestu. Posuđe je naravno vrlo čisto, ali ostale stvari s kojima ste u doticaju su vrlo rijetko tako pažljivo oprane.

Donosimo vam nekoliko najprljavijih predmeta koje možete pronaći u svakom restoranu.

WC školjka

toilet-seat

Iako se WC školjke obično redovite čiste, iz očitih razloga i dalje nisu nešto što ćete poželjeti dirati rukama. Jedno je istraživanje pokazalo kako u WC školjki živi oko 3,2 milijuna bakterija.

Led

ice-cubes

Istraživanje američkih fast-food restorana pokazalo je kako većina leda iz aparata (oko 70%) sadrži više bakterija nego voda u WC školjki.

Meni

menu-picture

Čišćenju menija se rijetko pridaje velika pozornost, pogotovo ako su izrađeni od papira. Uz popis hrane i pića, na jednom se meniju u prosjeku nalazi i oko 185.000 bakterija.

Kvake

lever-door-knob

Kvake na unutarnjim vratima čiste se redovito, ali budući da ih veliki broj ljudi koristi do kraja dana obično su opet prljave i pune bakterija. O kvakama na ulaznim vratima možda nema potrebne dodatno govoriti…

Posudice za sol i papar

Salt,_sugar_and_pepper_shakers

Predmeti koji se stalno nalaze na stolovima, kao što su posudice za sol i papar, čačkalice, bočice s uljem i octom i slično, tijekom dana na sebi skupe popriličan broj bakterija. Jeste li primjetili kako su ponekad i ljepljive?

Kriške limuna

lemon-slice

Limuni koji plutaju u vašim čašama s pićem najvjerojatnije nisu oprani prije nego su narezani na kriške. Također, prije nego ih je konobar ubacio u vašu čašu (rukom!) velika je šansa i da su stajali narezani veći dio dana.

Hvataljke za kruh i salatu

salad-bar-tongs

Rijetko se zamjenjuju tijekom radnog dana, a diraju ih doslovno svi koji se približe kruhu ili baru sa salatama. Prljave su otprilike koliko i ručica za potezanje vode u WC-u.

Stolovi

city-restaurant-table-pavement

Stolovi su uvijek prebrisani između mušterija, ali krpe koje se u tom slučaju koriste uglavnom su stare i samo šire prljavštinu. Ako vam komad hrane ikada dotakne stol, zaboravite na njega.

Zahodski podovi

flooring-for-bathrooms

Otkriveno je kako podovi u zahodima sadrže oko 2 milijuna bakterija po kvadatnom centimetru!

Postoji li predmet ili mjesto u restoranu koje biste voljeli dodati na ovaj popis? Podijelite u komentarima.

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga, lajkajte i podijelite ♥

4.20 / 5 (41 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Najnovije zanimljivosti: