- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Poderane gaće
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poderane gaće.
Svi smo čuli za poderane gaće i svi smo ih jeli. Ali znamo li ih svi i pripremiti, a da u pomoć ne zovemo naše bake i mame? Ako želite naučiti kako pripremiti ovo jednostavno jelo za svaku priliku, pogledajte kako mi to radimo.
Poderane gaće - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poderane gaće. - glatko brašno, suhi kvasac, šećer, sol, ulje, Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu s prosijanim brašnom ulijemo pjenicu, ulje, sol, promiješamo, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Zatim rukama oblikujemo kuglu poklopimo i ostavimo da se diže po prilici jedan sat. ; Dignuto tijesto premjestimo na dasku i narežemo ga na nekoliko komada. ; Od svakog komada oblikujemo tanki nepravilan oblik, po sredini zarežemo nožem 2-3 puta, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 10-ak minuta.; Zatim tijesto stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje. ; Gotove „poderane gaće“ izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 500 g
- suhi kvasac, 1 vrećica
- šećer, 2 žličice
- sol, 2 žličice
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne.
- U zdjelu s prosijanim brašnom ulijemo pjenicu, ulje, sol, promiješamo, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto.
- Zatim rukama oblikujemo kuglu poklopimo i ostavimo da se diže po prilici jedan sat.
- Dignuto tijesto premjestimo na dasku i narežemo ga na nekoliko komada.
- Od svakog komada oblikujemo tanki nepravilan oblik, po sredini zarežemo nožem 2-3 puta, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 10-ak minuta.
- Zatim tijesto stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje.
- Gotove „poderane gaće“ izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:110minuta |