Gratinirani valjušci sa šparogama

  • 45 min
  • 2 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirani valjušci sa šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane valjuške sa šparogama.

Kuhani valjušci s umakom od šparoga, pa zatim posipanim sirom i zapečeni u pećnici su stvarno pravi gastronomski doživljaj. Tko ne vjeruje, neka proba.

Gratinirani valjušci sa šparogama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane valjuške sa šparogama. - valjušci (smrznuti), luk, šparoge, koncentrat rajčice, šećer, povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, limun, maslac, mažuran (svježeg), sir percorino (naribanog), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega luk nasjeckamo, a mekani dio šparoga narežemo na duljinu dva centimetra. ; Valjuške stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju. ; U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, šparoge, posolimo, te pržimo na laganoj vatri, po prilici 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s povrtnom juhom dodamo koncentrat rajčice, šećer, izmiješamo pjenjačom i ulijemo u tavu sa šparogama. ; Zatim ulijemo žlicu limunovog soka i pričekamo da zavri. Za to vrijeme kuhane valjuške ocijedimo i stavimo u vatrostalnu posudu. ; U tavu s povrćem ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i sve zajedno prelijemo preko valjušaka, posipamo naribanim sirom i s nekoliko listića svježeg mažurana, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Valjušci su gotovi i možemo ih poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega luk nasjeckamo, a mekani dio šparoga narežemo na duljinu dva centimetra.
  2. Valjuške stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.
  3. U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, šparoge, posolimo, te pržimo na laganoj vatri, po prilici 5 minuta.
  4. Za to vrijeme u zdjelicu s povrtnom juhom dodamo koncentrat rajčice, šećer, izmiješamo pjenjačom i ulijemo u tavu sa šparogama.
  5. Zatim ulijemo žlicu limunovog soka i pričekamo da zavri. Za to vrijeme kuhane valjuške ocijedimo i stavimo u vatrostalnu posudu.
  6. U tavu s povrćem ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i sve zajedno prelijemo preko valjušaka, posipamo naribanim sirom i s nekoliko listića svježeg mažurana, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
  7. Valjušci su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: