- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti bijele ribe s umakom od celera
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od celera.
Pohani fileti bijele ribe s ukusnim umakom od celera, je zaista ukusan i zdrav obrok. Ako ste sladokusac i želite probati ovo jelo, pogledajte priloženi video i naučite kako se priprema.
Fileti bijele ribe s umakom od celera - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od celera. - bijela riba (fileta), luk, korijen celera, glatko brašno, jaje, klice kresa, kapare, vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje, muškatni oraščić, sol i papar ((bijeli)), U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, korijen celera narezan na kockice, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće potpuno ne omekša. ; Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo klice kresa, posolimo i izmiješamo. ; Zatim u čistu tavu propasiramo omekšalo povrće, začinimo ga naribanim muškatnim oraščićem, ulijemo vrhnje za kuhanje i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Potom dodamo kapare, promiješamo, poklopimo i gotov umak maknemo s vatre. ; Filete bijele ribe narežemo na manje komade, začinimo ih solju i bijelim paprom, uvaljamo u brašno, umočimo u umućena jaja, stavimo u tavu na vruće maslinovo ulje i pržimo s obje strane do zlatno žute boje. ; Pržene komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, premjestimo na tanjur, dodamo umak od celera i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 500 g fileta
- luk, 1 glavica
- korijen celera, 200 g
- glatko brašno, 100 g
- jaja, 2
- klice kresa, 10 g
- kapare, 1 žličica
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- maslinovo ulje
- muškatni oraščić
- sol i papar (bijeli)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, korijen celera narezan na kockice, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće potpuno ne omekša.
- Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo klice kresa, posolimo i izmiješamo.
- Zatim u čistu tavu propasiramo omekšalo povrće, začinimo ga naribanim muškatnim oraščićem, ulijemo vrhnje za kuhanje i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute.
- Potom dodamo kapare, promiješamo, poklopimo i gotov umak maknemo s vatre.
- Filete bijele ribe narežemo na manje komade, začinimo ih solju i bijelim paprom, uvaljamo u brašno, umočimo u umućena jaja, stavimo u tavu na vruće maslinovo ulje i pržimo s obje strane do zlatno žute boje.
- Pržene komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, premjestimo na tanjur, dodamo umak od celera i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |