Fileti grdobine u panceti

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fileti grdobine u panceti
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete grdobine u panceti.

Sočni odresci grdobinog repa omotani hrskavom pancetom je jelo koje morate probati. Malo filetiranja, malo omatanja pancetom, zatim pećnica i specijalitet je na tanjuru.

Fileti grdobine u panceti - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete grdobine u panceti. - rep grdobine, panceta, majčina dušica (svježe), maslinovo ulje, papar, Prije svega skinemo kožu s repa, odrežemo višak mesa i repnu peraju, te odvojimo meso od kičme. Dobivene filete spojimo i stavimo na stranu. ; Na dasci napravimo posteljicu od trakica pancete, naizmjence im preklapajući krajeve.; Riblje filete premjestimo na posteljicu od pancete, popaprimo, posipamo listićima majčine dušice i preklapajući trakice pancete, prekrijemo ribu. ; Ribu ovijenu pancetom premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-30 minuta. ; Gotovu ribu stavimo na dasku, narežemo ju na odreske, premjestimo na tanjur, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega skinemo kožu s repa, odrežemo višak mesa i repnu peraju, te odvojimo meso od kičme. Dobivene filete spojimo i stavimo na stranu.
  2. Na dasci napravimo posteljicu od trakica pancete, naizmjence im preklapajući krajeve.
  3. Riblje filete premjestimo na posteljicu od pancete, popaprimo, posipamo listićima majčine dušice i preklapajući trakice pancete, prekrijemo ribu.
  4. Ribu ovijenu pancetom premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-30 minuta.
  5. Gotovu ribu stavimo na dasku, narežemo ju na odreske, premjestimo na tanjur, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: