- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Fileti grdobine u panceti
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete grdobine u panceti.
Sočni odresci grdobinog repa omotani hrskavom pancetom je jelo koje morate probati. Malo filetiranja, malo omatanja pancetom, zatim pećnica i specijalitet je na tanjuru.
Fileti grdobine u panceti - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete grdobine u panceti. - rep grdobine, panceta, majčina dušica (svježe), maslinovo ulje, papar, Prije svega skinemo kožu s repa, odrežemo višak mesa i repnu peraju, te odvojimo meso od kičme. Dobivene filete spojimo i stavimo na stranu. ; Na dasci napravimo posteljicu od trakica pancete, naizmjence im preklapajući krajeve.; Riblje filete premjestimo na posteljicu od pancete, popaprimo, posipamo listićima majčine dušice i preklapajući trakice pancete, prekrijemo ribu. ; Ribu ovijenu pancetom premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-30 minuta. ; Gotovu ribu stavimo na dasku, narežemo ju na odreske, premjestimo na tanjur, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grdobina, 1 kg (rep)
- pancete, 250 g
- majčina dušica, 1 žličica (svježe)
- maslinovo ulje
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega skinemo kožu s repa, odrežemo višak mesa i repnu peraju, te odvojimo meso od kičme. Dobivene filete spojimo i stavimo na stranu.
- Na dasci napravimo posteljicu od trakica pancete, naizmjence im preklapajući krajeve.
- Riblje filete premjestimo na posteljicu od pancete, popaprimo, posipamo listićima majčine dušice i preklapajući trakice pancete, prekrijemo ribu.
- Ribu ovijenu pancetom premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-30 minuta.
- Gotovu ribu stavimo na dasku, narežemo ju na odreske, premjestimo na tanjur, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |