- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Torta od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od rajčica.
Svakakve ste torte probali, i slatke ali i slane. Ali tortu s mariniranim rajčicama, prekrivenu sirom i zapečenu u pećnici, još niste. Stoga pogledajte video, pripremite sastojke i na posao.
Torta od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od rajčica. - prhko tijesto, mini rajčica, sir grabancijaš, limun, med ((lipa, bagrem)), jaje, senf, rukola ((svježe)), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Gotovo tijesto, s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za torte, oblikujemo po kalupu, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo maslinovo ulje, limunov sok, dodamo med, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo pjenjačom. ; Zatim dodamo prepolovljene mini rajčice, nježno izmiješamo i stavimo na stranu. ; Polovicu sira grabancijaša stavimo u zdjelu, a drugu polovicu narežemo na kockice. ; Sir u zdjeli izdrobimo vilicom, dodamo umućena jaja, senf, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; Po pečenom tijestu rasporedimo smjesu od sira i jaja, preko nje stavimo ocijeđene marinirane mini rajčice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. ; Nakon 30 minuta pečenja po rajčici rasporedimo kockice sira grabancijaša i pečemo još 15-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz kalupa, preko nje stavimo očišćenu i opranu rukolu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prhko tijesto, 250 g
- mini rajčica, 800 g
- sir grabancijaš, 200 g
- limun, 1
- med, 30 g (lipa, bagrem)
- jaja, 2
- senf, 1 žličica
- rukola, 100 g (svježe)
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Gotovo tijesto, s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za torte, oblikujemo po kalupu, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu ulijemo maslinovo ulje, limunov sok, dodamo med, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo pjenjačom.
- Zatim dodamo prepolovljene mini rajčice, nježno izmiješamo i stavimo na stranu.
- Polovicu sira grabancijaša stavimo u zdjelu, a drugu polovicu narežemo na kockice.
- Sir u zdjeli izdrobimo vilicom, dodamo umućena jaja, senf, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke.
- Po pečenom tijestu rasporedimo smjesu od sira i jaja, preko nje stavimo ocijeđene marinirane mini rajčice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C.
- Nakon 30 minuta pečenja po rajčici rasporedimo kockice sira grabancijaša i pečemo još 15-ak minuta.
- Gotovu tortu izvadimo iz kalupa, preko nje stavimo očišćenu i opranu rukolu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |