- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gratinirani složenac s kiselim kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac s kiselim kupusom.
Kaže se da su najbolje stvari, jednostavne stvari. To pravilo vrijedi i u kuhanju. Mješavina kiselog kupusa, njoka, kuhane šunke i šampinjona govori tomu u prilog.
Gratinirani složenac s kiselim kupusom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac s kiselim kupusom. - kiseli kupus, njoki, šunka (kuhane), šampinjoni, maslac, luk, vrhnje za kuhanje, mileram, peršin (sjeckanog), sir gouda, sol i papar, U tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, očišćene šampinjone narezane na listiće i povremeno miješajući, pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Zatim dodamo njoke, šunku narezanu na kockice, ocijeđeni kiseli kupus, začinimo solju i paprom, promiješamo, podlijemo vodom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu s mileramom dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo. ; Dio pirjane mješavine njoka, šunke i kupusa premjestimo na dno vatrostalne posude, prelijemo s malo smjese milerama i vrhnja, začinimo paprom i slažemo dalje istim redosljedom dok ne potrošimo pripremljene sastojke. ; Završimo slojem mješavine njoka, šunke i kupusa, posipamo naribanim punomasnim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta. ; Gotovo jelo posipamo svježe sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 350 g
- njoki, 800 g
- šunka, 300 g kuhane
- šampinjoni, 150 g
- maslac, 40 g
- luk, 1 glavica
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- mileram, 250 ml
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- sir gouda, 100 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, očišćene šampinjone narezane na listiće i povremeno miješajući, pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.
- Zatim dodamo njoke, šunku narezanu na kockice, ocijeđeni kiseli kupus, začinimo solju i paprom, promiješamo, podlijemo vodom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.
- Za to vrijeme u zdjelicu s mileramom dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo.
- Dio pirjane mješavine njoka, šunke i kupusa premjestimo na dno vatrostalne posude, prelijemo s malo smjese milerama i vrhnja, začinimo paprom i slažemo dalje istim redosljedom dok ne potrošimo pripremljene sastojke.
- Završimo slojem mješavine njoka, šunke i kupusa, posipamo naribanim punomasnim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta.
- Gotovo jelo posipamo svježe sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |