- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Voćni nabujak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti voćni nabujak.
Ukusan voćni nabujak prepun različitih aroma i mirisa je slastica koja se ne propušta. Ako ne želite propustiti ovaj slasan desert, svakako pogledajte priloženi video.
Voćni nabujak - U našem video receptu saznajte kako pripremiti voćni nabujak. - jagode, banana, borovnice, mješavina za palačinke, podloga za tortu, maslac, šećer, rum, naranča, ružmarin, prašak za pecivo, jaje, šećer u prahu, Prije svega podlogu za torte narežemo na kockice, a od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelu s mješavinom za palačinke dodamo prašak za peciva, ulijemo 250 ml vode, dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na rastopljeni maslac dodamo šećer i grančicu ružmarina, te pričekamo da se šećer počne rastapati. ; Zatim ulijemo rum, 100 ml narančinog soka, dodamo prepolovljene jagode, banane narezane na ploške i pirjamo, po prilici, tri minute, te ugasimo vatru. ; U smjesu za palačinke dodamo snijeg od bjelanjaka i nježno ga umiješamo. ; Iz tave s voćem izvadimo ružmarin, pirjano voće i umak stavimo po kockicama podloge za torte, nadjenemo mješavinom smjese za palačinke i snijega, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 250°C. ; Nakon 5 minuta pečenja po nabujku posipamo svježe borovnice i pečemo još 10-ak minuta. Gotov kolač posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 300 g
- banana, 1
- borovnice, 70 g
- mješavina za palačinke, 150 g
- podloga za tortu, 1
- maslac, 30 g
- šećer, 40 g
- rum, 30 ml
- naranča, 1
- ružmarin, 1 grančica
- prašak za pecivo, 8 g
- jaja, 3
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega podlogu za torte narežemo na kockice, a od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg.
- U zdjelu s mješavinom za palačinke dodamo prašak za peciva, ulijemo 250 ml vode, dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na rastopljeni maslac dodamo šećer i grančicu ružmarina, te pričekamo da se šećer počne rastapati.
- Zatim ulijemo rum, 100 ml narančinog soka, dodamo prepolovljene jagode, banane narezane na ploške i pirjamo, po prilici, tri minute, te ugasimo vatru.
- U smjesu za palačinke dodamo snijeg od bjelanjaka i nježno ga umiješamo.
- Iz tave s voćem izvadimo ružmarin, pirjano voće i umak stavimo po kockicama podloge za torte, nadjenemo mješavinom smjese za palačinke i snijega, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 250°C.
- Nakon 5 minuta pečenja po nabujku posipamo svježe borovnice i pečemo još 10-ak minuta. Gotov kolač posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |