- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ako volite dobru marinadu, ovo je svakako recept za vas. Kada još k’ tome dodamo i ljutkasti umak od jogurta, kombinacija postaje nepogrešiva.
Pileći ražnjići s ljutim umakom od jogurta
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti pileće ražnjiće s ljutim umakom od jogurta.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 600 g
- slatka mljevena paprika, 1 žlica
- kumin, 1 žlica
- korijander, 1 žlica
- timijan, 2 grančice
- češnjak, 2 režnja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 3 žlice
- ocat, 2 žlice
- Za umak:
- grčki jogurt, 200 g
- slatko-ljuti umak, 1 žlica
- limeta, 1/2 iscijeđeni sok
- dimljena mljevena crvena paprika, 1/4 žlice
- kumin, 1/2 žlice
- korijander, 1/2 žlice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikoj posudi napravimo marinadu tako da pomiješamo papriku, kumin, korijander, timijan, češnjak, ulje i ocat.
- Zatim u marinadu dodamo pileće filete narezane po želji i ostavimo pokriveno preko noći u hladnjaku.
- Umak pripremimo tako da pomiješamo grčki jogurt, slatko-ljuti umak, sok od limete, papriku, kumin i korijander te stavimo na hlađenje u hladnjak.
- Nakon što je meso odstajalo u marinadi, stavljamo ga na štapiće za ražnjiće.
- Zatim ražnjiće stavimo peći na ugrijanu grill tavu i pečemo oko 5 minuta sa svake strane.
- Nakon što su ražnjići gotovi maknemo ih s tave te poslužimo vruće uz umak od jogurta.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |