- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bruschette s lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bruschette s lososom.
Bruschette su svjetski poznato talijansko jelo i svi uživamo u njima. Ali ako im dodamo malo mariniranog lososa, malo mozzarelle, zapečemo ih u pećnici, uživati ćemo još i više.
Bruschette s lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bruschette s lososom. - file lososa, rajčica, svježa žuta paprika, komorač, luk, češnjak, kadulja, masline ((crnih)), limun, francuski kruh, sir mozzarella, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega narežemo ribu i povrće. U zdjelu s ribom ulijemo limunov sok, maslinovo ulje, začinimo solju i paprom, izmiješamo i ostavimo da se marinira. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo luk narezan na kolutove, komorač narezan na trakice, iskoštene i prepolovljene crne masline, papriku narezanu na kockice, sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo dok povrće ne omekša. ; Za to vrijeme svaku rajčicu narežemo na 6 dijelova, odvojimo im mekani dio, s kožice skinemo mesni dio, narežemo ga na trakice i dodamo u tavu s povrćem. ; Zatim dodamo sjeckanu kadulju, izmiješamo sastojke i ugasimo vatru. ; Kruh narežemo na kriške debljine jednog centimetra, premjestimo ga na papir za pečenje, na limu za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, tri minute. ; Potom kriške kruha nadjenemo povrćem, preko povrća složimo komadiće mariniranog lososa, prekrijemo ih kriškama sira mozzarelle i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 7-8 minuta. ; Gotove bruschette stavimo na pladanj, ukrasimo listićima svježe kadulje i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- losos, 400 g (file)
- rajčica, 2
- svježa žuta paprika, 1
- komorač, 1
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- kadulja, 1 svežanj
- masline, 80 g (crnih)
- limun, 1
- francuski kruh, 1
- sir mozzarella, 200 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega narežemo ribu i povrće. U zdjelu s ribom ulijemo limunov sok, maslinovo ulje, začinimo solju i paprom, izmiješamo i ostavimo da se marinira.
- U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo luk narezan na kolutove, komorač narezan na trakice, iskoštene i prepolovljene crne masline, papriku narezanu na kockice, sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo dok povrće ne omekša.
- Za to vrijeme svaku rajčicu narežemo na 6 dijelova, odvojimo im mekani dio, s kožice skinemo mesni dio, narežemo ga na trakice i dodamo u tavu s povrćem.
- Zatim dodamo sjeckanu kadulju, izmiješamo sastojke i ugasimo vatru.
- Kruh narežemo na kriške debljine jednog centimetra, premjestimo ga na papir za pečenje, na limu za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, tri minute.
- Potom kriške kruha nadjenemo povrćem, preko povrća složimo komadiće mariniranog lososa, prekrijemo ih kriškama sira mozzarelle i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 7-8 minuta.
- Gotove bruschette stavimo na pladanj, ukrasimo listićima svježe kadulje i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |