- Tomislav Špiček
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Ljute teleće sarmice s kiselim zeljem i hrenovkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljute teleće sarmice s kiselim zeljem i hrenovkama.
Kiselo zelje unutra, meso vani. Još jedna kulinarska egzibicija. Hrenovke i juneći odresci, zanimljiva kombinacija. Sve u svemu jedno začudno jelo za sve one koji vole eksperimente. Krenite! Rezultat nadilazi sve očekivano.
Ljute teleće sarmice s kiselim zeljem i hrenovkama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljute teleće sarmice s kiselim zeljem i hrenovkama. - teleća šnicla (velike), kiseli kupus (listovi ), hrenovke, senf (ljutog), ljuta mljevena paprika, panceta, luk, brašno, temeljac od pečenja, bijelo vino, ulje, sol i papar, Šnicle položimo na dasku prerežemo žilice da se meso kod pečenja ne stišće. Začinimo sa soli , paprom i čilijem. ; Svaku sarmicu premažemo senfom, zatim na senf tanko posložimo kiselo zelje, pancetu, krišku crvenog luka i hrenovku. ; Oblikujemo sarmice i svakoj sa špagom vežemo sve stranice da ne iscuri nadjev. ; Oštrim brašnom posipamo sarmice i prepržimo u prethodno zagrijanoj tavi sa svih strana (poklopimo). ; U posebnoj tavici zagrijemo vodu (3 dcl) i u nju umiješamo sadržaj vrećice umaka za pečenje. Miješamo pjenjačom dok provrije i zgusne. ; Sarmice podlijevamo vinom, a kratko nakon toga dodajemo pripremljeni umak za pečenje. ; Uz okretanje pustimo da lagano krčka 15-20 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleći odrezak, 4 komada (velika)
- kiseli kupus, 100 g (listovi)
- hrenovka, 2
- senf, 4 žličice ljutog
- ljuta mljevena paprika, 1 žličica
- pancete, 4 šnite
- luk, 2 glavice
- brašno, 50 g
- temeljac od pečenja, 250 ml
- bijelo vino, 250 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šnicle položimo na dasku prerežemo žilice da se meso kod pečenja ne stišće. Začinimo sa soli , paprom i čilijem.
- Svaku sarmicu premažemo senfom, zatim na senf tanko posložimo kiselo zelje, pancetu, krišku crvenog luka i hrenovku.
- Oblikujemo sarmice i svakoj sa špagom vežemo sve stranice da ne iscuri nadjev.
- Oštrim brašnom posipamo sarmice i prepržimo u prethodno zagrijanoj tavi sa svih strana (poklopimo).
- U posebnoj tavici zagrijemo vodu (3 dcl) i u nju umiješamo sadržaj vrećice umaka za pečenje. Miješamo pjenjačom dok provrije i zgusne.
- Sarmice podlijevamo vinom, a kratko nakon toga dodajemo pripremljeni umak za pečenje.
- Uz okretanje pustimo da lagano krčka 15-20 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |