- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Ragu od bijelog graha i morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ragu od bijelog graha i morskih kozica.
Grah u pikantnom umaku od rajčice, češnjaka, meda i vina zvuči „za pet“. Ali ako mu još dodamo i pržene repove morskih kozica, zvuči još bolje. Možda za „5+“? Probajte, i sami ocijenite.
Ragu od bijelog graha i morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ragu od bijelog graha i morskih kozica. - bijeli grah (iz konzerve), repovi morskih kozica (očišćenih), pelati rajčice (ocijeđene), mini rajčica, luk, češnjak, bijelo vino, med, mljevena crvena paprika, majčina dušica, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i pržimo dok luk ne omekša. Zatim dodamo med, ulijemo bjelo vino i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Potom dodamo pelati rajčice narezane na trakice širine jednog centimetra, prepolovljene mini rajčice, mljevenu ljutu crvenu papriku, promiješamo i pirjamo 2-3 minute.; Kada se povrće dobro ugrijalo, dodamo bijeli grah, začinimo solju i paprom, dodamo nekoliko listića majčine dušice, ulijemo malo maslinovog ulja, malo vode, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo očišćene repove morskih kozica i pržimo s obje strane, po prilici, dvije minute i maknemo s vatre. ; Na tanjur stavimo ragu, po njemu složimo pržene repove kozica, posipamo naribanim parmezanom, ukrasimo s par listića majčine dušice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijeli grah, 600 g iz konzerve
- repovi morskih kozica, 200 g očišćenih
- pelati rajčice, 200 g ocijeđene
- mini rajčica, 8
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- bijelo vino, 60 ml
- med, 50 g
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
- majčina dušica, 1 grančica
- parmezan, 100 g naribanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i pržimo dok luk ne omekša. Zatim dodamo med, ulijemo bjelo vino i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Potom dodamo pelati rajčice narezane na trakice širine jednog centimetra, prepolovljene mini rajčice, mljevenu ljutu crvenu papriku, promiješamo i pirjamo 2-3 minute.
- Kada se povrće dobro ugrijalo, dodamo bijeli grah, začinimo solju i paprom, dodamo nekoliko listića majčine dušice, ulijemo malo maslinovog ulja, malo vode, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5 minuta.
- Za to vrijeme u zasebnu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo očišćene repove morskih kozica i pržimo s obje strane, po prilici, dvije minute i maknemo s vatre.
- Na tanjur stavimo ragu, po njemu složimo pržene repove kozica, posipamo naribanim parmezanom, ukrasimo s par listića majčine dušice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |