- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Couscous s pirjanim voćem i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti couscous s pirjanim voćem i povrćem.
Za couscous možemo reći da je pravo internacionalno jelo, koje se jede u skoro svim državama na Mediteranu. Zašto je couscous toliko popularan, provjerite sami.
Couscous s pirjanim voćem i povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti couscous s pirjanim voćem i povrćem. - povrtni temeljac, couscous, rajčica, maslac, luk, češnjak, krastavac, naranča, mljevena ljuta paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, muškatni oraščić, sol, Prije svega zakuhamo juhu. ; Krastavce ogulimo i narežemo na prutiće, rajčice ogulimo, odkoštimo i narežemo na kockice, a naranču ogulimo i narežemo na kriške. ; U vrelu juhu dodamo couscous, promiješamo i ostavimo da bubri, po prilici, četiri minute. Zatim dodamo maslac, umiješamo ga, i stalno miješajući, kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; U zasebnu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Potom dodamo rajčicu, couscous, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre. ; U zasebnu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo narezane krastavce i pržimo 3-4 minute na srednje jakoj vatri. Zatim posipamo mljevenom ljutom papričicom, naribamo malo muškatnog oraščića, ulijemo 50 ml povrtne juhe, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Potom dodamo narezanu naranču, promiješamo i pričekamo da se naranča ugrije. ; Na tanjure stavimo couscous, preko njega pirjano povrće i voće i poslužimo. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- povrtni temeljac, 500 ml
- cous cous, 160 g
- rajčica, 2
- maslac, 40 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- krastavac, 2
- naranča, 2
- mljevena ljuta paprika, 1/2 žličice
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- muškatni oraščić
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega zakuhamo juhu.
- Krastavce ogulimo i narežemo na prutiće, rajčice ogulimo, odkoštimo i narežemo na kockice, a naranču ogulimo i narežemo na kriške.
- U vrelu juhu dodamo couscous, promiješamo i ostavimo da bubri, po prilici, četiri minute. Zatim dodamo maslac, umiješamo ga, i stalno miješajući, kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute.
- U zasebnu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Potom dodamo rajčicu, couscous, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre.
- U zasebnu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo narezane krastavce i pržimo 3-4 minute na srednje jakoj vatri. Zatim posipamo mljevenom ljutom papričicom, naribamo malo muškatnog oraščića, ulijemo 50 ml povrtne juhe, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.
- Potom dodamo narezanu naranču, promiješamo i pričekamo da se naranča ugrije.
- Na tanjure stavimo couscous, preko njega pirjano povrće i voće i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |