- Fina Malinić
- 40 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Ljubitelji luka znaju kako se on savršeno može uklopiti u jela. Svojim slatkastim okusom izvrsno paše uz hrskavo lisnato tijesto i osvježavajući kozji sir.
Lisnati kolač od luka i kozjeg sira
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti lisnati kolač od luka i kozjeg sira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 2 žlice
- luk, 4 glavice
- lisnato tijesto, 250 g
- maslac, 100 g
- kozji sir, 150 g
- timijan, 1 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikoj tavi iznad vatre zagrijemo maslinovo ulje, dodamo nasjeckani luk i na laganoj vatri pržimo sve dok luk ne promijeni boju i ne postane potpuno mekan.
- Zatim u drugoj tavi iznad vatre otopimo maslac.
- Lisnato tijesto postavimo na lim obložen papirom za pečenje, a zatim premažemo rastopljenim maslacom, dodamo luk pržen u maslinovom ulju, preko svega rasporedimo kozji sir i začinimo timijanom.
- Ovako pripremljeno lisnato tijesto stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva na 10 do 15 minuta.
- Nakon proteklog vremena, tijesto možemo izvaditi iz pećnice i poslužiti toplo.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |