- Almo Čatlak
 - 120 min
 - 6-8 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
        Male uskršnje pince    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti male uskršnje pince.    
        Pinca je jedan od simbola Uskrsa, i svi ju volimo, a u priloženom videu možete pogledati kako napraviti, ne samo jednu, već nekoliko manjih pinci, u isto vrijeme.
Male uskršnje pince - U našem video receptu saznajte kako pripremiti male uskršnje pince. - glatko brašno, šećer, vanilin šećer, suhi kvasac, sol, jaje, jogurt, grožðice (sušenih), rum, šećer u prahu, aroma vanilije, mlijeko, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Prije svega grožđice prelijemo rumom i ostavimo da se moče. ; U zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, šećer, sol, vanilin šećer, ulijemo 200 ml mlake vode, 70 ml maslinovog ulja, jogurt, dodamo četiri žumanjka i sve zajedno izradimo u jednolično tijesto. Nakon 15-ak minuta miješanja dodamo ocijeđene grožđice i mijesimo još dvije minute. ; Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je, u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji 10-ak sati. ; Odstajalo i dignuto tijesto stavimo na dasku, dlanovima ga raširimo na debljinu 4 cm, okruglim kalupom izrežemo oblike tijesta i dlanovimo oblikujemo okruglice. ; Okruglice od tijesta složimo u, namašćenu, pobrašnjenu i papirom za pečenje obloženu, vatrostalnu posudu. Prilikom slaganja pazimo da ostane razmak između okruglica, jer će im se tijekom pečenja udvostručiti volumen. ; Zatim vrh svake okruglice zarežemo u križ, prekrijemo ih krpom i ostavimo na toplom da se dižu, po prilici 45 minuta. ; Potom okruglice premažemo umućenim jajetom i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotove i ohlađene uskršnje pince prelijemo glazurom od šećera u prahu, arome vanilije i mlijeka, te poslužimo.;  - 
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - glatko brašno, 1 kg
 - šećer, 80 g
 - vanilin šećer, 1 vrećica
 - suhi kvasac, 2 vrećice
 - sol, 1/2 žličice
 - jaja, 5
 - jogurt, 150 ml
 - grožđice, 180 ml sušenih
 - rum, 30 ml
 - šećer u prahu, 120 g
 - aroma vanilije, 1/4 žličice
 - mlijeko, 1 žlica
 - ekstra djevičansko maslinovo ulje
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Prije svega grožđice prelijemo rumom i ostavimo da se moče.
 - U zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, šećer, sol, vanilin šećer, ulijemo 200 ml mlake vode, 70 ml maslinovog ulja, jogurt, dodamo četiri žumanjka i sve zajedno izradimo u jednolično tijesto. Nakon 15-ak minuta miješanja dodamo ocijeđene grožđice i mijesimo još dvije minute.
 - Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je, u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji 10-ak sati.
 - Odstajalo i dignuto tijesto stavimo na dasku, dlanovima ga raširimo na debljinu 4 cm, okruglim kalupom izrežemo oblike tijesta i dlanovimo oblikujemo okruglice.
 - Okruglice od tijesta složimo u, namašćenu, pobrašnjenu i papirom za pečenje obloženu, vatrostalnu posudu. Prilikom slaganja pazimo da ostane razmak između okruglica, jer će im se tijekom pečenja udvostručiti volumen.
 - Zatim vrh svake okruglice zarežemo u križ, prekrijemo ih krpom i ostavimo na toplom da se dižu, po prilici 45 minuta.
 - Potom okruglice premažemo umućenim jajetom i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
 - Gotove i ohlađene uskršnje pince prelijemo glazurom od šećera u prahu, arome vanilije i mlijeka, te poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:120minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





