- Almo Čatlak
- 200 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeći but s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but s povrćem.
Dani oko Uskrsa su predviđeni i za malo bogatiju trpezu. Zapečeni janjeći but s povrćem je pravo gastronomsko iznenađenje za Vaše ukućane, ali i goste.
Janjeći but s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but s povrćem. - janjeći but (iskoštenog), grah (bijelog, iz konzerve), rajčica, mrkva, celerova stabljika, majčina dušica (sušene), luk, češnjak, koncentrat rajčice, povrtni temeljac, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Unutrašnju stranu janjećeg buta začinimo solju, paprom, majčinom dušicom, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Zatim meso izvana posolimo sa svih strana, stavimo u tavu, na vruće ulje i ispržimo sa svih strana. ; Prženo meso premjestimo u vatrostalnu posudu s poklopcem, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, mrkvu i celerovu stabljiku narezane na kockice i kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše dodamo koncentrat rajčice, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i pirjamo 1-2 minute. Potom povrće i umak prelijemo preko mesa, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, po prilici, 150 minuta. ; Pečeno meso izvadimo na dasku i narežemo na kriške, a u umak s povrćem dodamo bijeli grah, očišćenu rajčicu narezanu na kockice, sjeckani peršin, promiješamo i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, na 4-5 minuta. ; Gotovo povrće stavimo na pladanj, preko njega složimo narezano meso i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeći but, 2 kg iskoštenog
- grah, 350 g bijelog, iz konzerve
- rajčica, 200 g
- mrkva, 200 g
- celerova stabljika, 200 g
- majčina dušica, 2 žličice sušene
- luk, 2 glavice
- češnjak, 2 režnja
- koncentrat rajčice, 5 žlica
- povrtni temeljac, 150 ml
- peršin, 4 žlice sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Unutrašnju stranu janjećeg buta začinimo solju, paprom, majčinom dušicom, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
- Zatim meso izvana posolimo sa svih strana, stavimo u tavu, na vruće ulje i ispržimo sa svih strana.
- Prženo meso premjestimo u vatrostalnu posudu s poklopcem, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, mrkvu i celerovu stabljiku narezane na kockice i kratko pržimo.
- Čim češnjak zamiriše dodamo koncentrat rajčice, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i pirjamo 1-2 minute. Potom povrće i umak prelijemo preko mesa, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, po prilici, 150 minuta.
- Pečeno meso izvadimo na dasku i narežemo na kriške, a u umak s povrćem dodamo bijeli grah, očišćenu rajčicu narezanu na kockice, sjeckani peršin, promiješamo i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, na 4-5 minuta.
- Gotovo povrće stavimo na pladanj, preko njega složimo narezano meso i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:200minuta |